Komunikaty prasowe

2017-11-14

Narodowe wyzwania z udziałem Concordii

20 listopada 2017 r. na Stadionie Narodowym w Warszawie odbędzie się V edycja Konferencji Narodowe Wyzwania w Rolnictwie. Jest to największa w Polsce konferencja dla rolników, przyciągająca ponad 1000 uczestników.

2017-11-07

Podsumowanie konkursu jubileuszowego

Znamy już laureatów konkursu jubileuszowego Concordii Ubezpieczenia pod hasłem” MOJE GOSPODARSTWO 20 LAT TEMU I DZIŚ”. Spośród nadesłanych zdjęć, które obrazują zmiany polskich gospodarstw na przestrzeni ostatnich dwóch dekad, Kapituła Konkursu, złożona z Ekspertów merytorycznych agro, postanowiła przyznać:

2017-11-06

Rozmowa z Michaelem Lösche – Członkiem Zarządu Concordia Polska TUW

Na początku października w Warszawie odbył się Międzynarodowy Kongres Ubezpieczycieli Rolnych AIAG. Jakie główne wyzwania stoją obecnie przed firmami ubezpieczającymi rolnictwo i czy udało się wypracować nowe rozwiązania?
W dniach od 1 do 4 października 2017 odbył się w Warszawie 34. Kongres AIAG. Ponad 380 uczestników Kongresu Międzynarodowego Stowarzyszenia Ubezpieczycieli Rolnych z 40 krajów poznało systemowe rozwiązania ubezpieczeniowe funkcjonujące w Polsce. Gospodarzami tegorocznego Kongresu AIAG były towarzystwa ubezpieczeniowe Concordia Ubezpieczenia, PZU, TUW TUW oraz reasekurator Polish Re. W ramach wykładów obok ogólnych tematów z zakresu ubezpieczeń rolnych omawiano zwłaszcza wpływ zmian klimatycznych na zarządzanie ryzykiem przedsiębiorstw, cyfryzację w procesie likwidacji szkód, Big Data oraz możliwości ubezpieczeń indeksowych.