Wyniki finansowe

2016-04-05

Wyniki finansowe za rok 2015

WTUŻiR Concordia Capital SA
W roku 2015 Concordia Capital odnotowała zysk netto rzędu 4,1 mln zł. Składka przypisana pozyskana przez Towarzystwo wyniosła 57,8 mln zł, czyli o 3% więcej niż w analogicznym okresie roku 2014. Wzrost ten Concordia zawdzięcza przede wszystkim zwiększonej sprzedaży ubezpieczeń indywidualnych. Początek 2015 r. to okres intensywnych prac związanych z dostosowaniem się do wytycznych KNF dotyczących dobrych praktyk w zakresie bancassurance, w konsekwencji których Concordia stworzyła indywidualny produkt życiowy. Zastąpił on dotychczasowe ubezpieczenie na życie kredytobiorców, którego sprzedaż w 2015 r. ukształtowała się na poziomie 23,6 mln zł.

2015-06-22

Wyniki Concordii Ubezpieczenia za rok 2014

Concordia Ubezpieczenia zakończyła 2014 rok przypisem na poziomie 387,6 mln zł. Z tego Concordia Polska TUW zebrała 331,5 mln zł składki przypisanej brutto, odnotowując zysk na poziomie +2,6 mln zł. Towarzystwo wypłaciło przy tym odszkodowania na łączną kwotę 161,8 mln zł. Natomiast spółka życiowa - WTUŻiR Concordia Capital SA odnotowała zysk na poziomie +4,4 mln zł, sprzedając ubezpieczenia na kwotę 56,1 mln zł i wypłacając 16,6 mln zł świadczeń.

2014-03-12

Wyniki Concordii Ubezpieczenia za rok 2013

Concordia Ubezpieczenia zakończyła 2013 rok przypisem na poziomie 402,7 mln zł. Z tego Concordia Polska TUW zebrała 347,9 mln zł składki przypisanej brutto, odnotowując zysk na poziomie 14,3 mln zł. Natomiast spółka życiowa - WTUŻiR Concordia Capital SA zarobiła 5,3 mln zł, sprzedając ubezpieczenia na kwotę 54,9 mln zł.

2 3 4