Komunikaty prasowe archiwum

2019-05-29

Zgoda KNF na połączenie Generali Życie i Concordia Capital

Komisja Nadzoru Finansowego na dzisiejszym posiedzeniu wyraziła zgodę na połączenie Generali Życie TU SA i WTUŻiR Concordia Capital SA. Na tym samym posiedzeniu zgodę na pełnienie funkcji Prezesa spółek Concordia w Polsce otrzymał Maciej Fedyna.

Jak powiedział Andrea Simoncelli, Prezes Zarządu spółek Generali Polska i Przewodniczący Rady Nadzorczej Concordia Ubezpieczenia: "Cieszymy się z rozszerzenia działalności w Polsce. Połączenie to da klientom obu spółek dostęp do pełnej gamy produktów ubezpieczeniowych. Dzięki temu nie tylko rozszerzamy portfolio naszych produktów, ale przede wszystkim wzbogacamy nasze struktury o ekspertów Concordii z wieloletnim doświadczeniem w sektorze agro oraz we współpracy z nowym dla nas partnerem – sektorem bankowości spółdzielczej. Łącząc te elementy będziemy mogli zaoferować Klientom obu spółek jeszcze lepsze produkty, dać im możliwość zakupu ubezpieczeń przez jeszcze większą sieć naszych partnerów, udoskonalić procesy ich obsługi. Mamy szansę być dla Klientów połączonego podmiotu prawdziwym partnerem na całe życie, wspierając ich i przejmując ryzyka związane z ich życiem prywatnym i działalnością zawodową.

2019-05-24

Concordia partnerem Festiwalu Jeździeckiego Baborówko 2019

Concordia Ubezpieczenia, należąca do Grupy Generali, już po raz piąty została partnerem międzynarodowych zawodów w WKKW (wszechstronny konkurs konia wierzchowego), organizowanych w ramach Festiwalu Jeździeckiego Baborówko 2019. Tegoroczna edycja tego prestiżowego wydarzenia odbywa się w dniach 23-26 maja br. w Ośrodku Jeździeckim Pałac Baborówko (k. Szamotuł, woj. wielkopolskim). W ramach najtrudniejszego konkursu na poziomie CCIO4*-L rozegrana zostanie Kwalifikacja do Igrzysk Olimpijskich Tokio 2020.

2019-05-14

Sezon na wiosenne ubezpieczenie trwa

Jeszcze do 30 czerwca można ubezpieczyć uprawy w sezonie wiosennym w Concordii. Kupując to ubezpieczenie, rolnicy indywidualni i przedsiębiorcy rolni mogą skorzystać z dofinansowania z budżetu państwa, sięgającego aż 65 proc.|

Współczesne gospodarstwo rolne w niewielkim stopniu przypomina to sprzed lat, jednak niezmiennie narażone jest na działanie warunków atmosferycznych, m.in. gradu, przymrozków wiosennych oraz deszczu nawalnego.

2 3 4