Komunikaty prasowe archiwum

2019-03-06

VII Międzynarodowa Konferencja Borówkowa

Concordia Ubezpieczenia, należąca do Grupy Generali, po raz kolejny została Partnerem Konferencji Borówkowej. Konferencja odbywać się będzie 7 i 8 marca 2019 roku w Jachrance. Podobnie jak w poprzednich latach, pierwszy dzień spotkania będzie miał charakter naukowo-konferencyjny, z udziałem najlepszych specjalistów z branży.

2019-02-19

Ubezpieczenia suszy w Concordii

18 lutego br. firma Concordia Ubezpieczenia, należąca do Grupy Generali, uruchamia pilotażowy projekt ubezpieczenia upraw od ryzyka suszy. Wybranym klientom, którzy zawarli ubezpieczenie w jesiennym sezonie 2018 roku, Concordia zaoferuje możliwość ubezpieczenia ryzyka suszy tylko w odniesieniu do zbóż ozimych.

2019-01-22

To warto wiedzieć o ubezpieczeniu budynków rolnych

Wymieniony w ustawie katalog zdarzeń nie jest wyczerpujący i w praktyce przyczyn powstania szkód może być o wiele więcej. Warto więc mieć świadomość przed czym chroni ubezpieczenie obowiązkowe, a przed czym dodatkowe. Concordia Ubezpieczenia, należąca do Grupy Generali, zapewnia pełną ochroną w jednym i drugim obszarze.

2 3 4